(40) 745 603137

Educație

Pâinea, fasolea și cartofii sunt sursa noastră principală de energie. 

Cantitățile de pâine, fasole sau cartofi recomandate a fi consumate pe zi depind de grupa de alimente (feculente sau alimente extra cu adaos de grăsime, zahăr sau sare) și de activitatea fizică. 

 

Grupa de alimente

Activitate fizică

Ușoară (< 30 min/zi)

Moderată(30 -60 min/zi)

Intensă (>60 min/zi)

Feculente

6 porții

7-8 porții

9-10 porții

Alimente extra

(cu adaos de grăsime, zahăr sau sare)

1 porție

1 porție

1 ½ porție

 

Dr. Veronica Mocanu

Medic primar endocrinolog

Profesor de Fiziopatologie și Comportament alimentar,

Universitatea de Medicină și Farmacie Gigore T. Popa Iași

 

 

Read 13371 times
Rate this item
(0 votes)

Despre autor

Veronica Mocanu

Dr. Veronica Mocanu este profesor universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iași. Este medic primar endocrinolog, specializata in probleme de nutriție și comportament alimentar. Experiența de formare include stagii în departamentele de nutriție din Franta (2004, 2010), Canada (2004), SUA (2002). Coordonator al Programului Traista cu sănătate, program de prevenție a obezității la vârsta copilăriei, care face parte din EPODE (Ensemble Prevenons l'Obesite Des Enfants) International Network. Este autor al pachetului educațional “Traista cu sănătate - comportamentul alimentar sănătos la copii (2011).

Galerie campanii 2013-2015