CONFERINȚA
ROMANIA - REPUBLICA MOLDOVA
COOPERARE TRANSFRONTALIERĂ

Prevenția obezității la vârsta copilăriei

4 Martie, 2023

ONLINE

Coordonatorul conferinței

Veronica Mocanu, M.D., Ph. D.

Profesor de Fiziopatologie și Comportament alimentar, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa, Iași, România

Despre conferință

Prevenirea malnutriției în rândul copiilor este o prioritate de sănătate publică datorită amplorii și consecințelor dăunătoare. Malnutriția și sănătatea precară din cauza consumului scăzut de alimente sănătoase și sedentarismului pot duce la exces de greutate sau foame și subnutriție, tulburări care coexistă în aceeași gospodărie și poartă numele de paradoxul foame-obezitate.

În România, consumul de legume de către copii este cu mult sub cel recomandat. În ciuda creșterii gradului de conștientizare a importanței consumului de legume pentru sănătate, îmbunătățirea aportului de legume al copiilor rămâne o provocare.

Conferința marchează Ziua Mondială a Obezității, 4 martie 2023. Evenimentul online reunește specialiști multidisciplinari pentru a-și prezenta experiența și recomandările privind cele mai eficiente strategii de prevenire și combatere a obezității infantile în România și Republica Moldova.

Conferința este organizată, în cadrul proiectului „Rețea transfrontalieră integrată pentru servicii medicale  avansate în domeniul obezității, diabetului și tulburărilor metabolice”, 1HARD/4.1/93, https://ro-md. net/ro/.

Participare gratuită

Se vor elibera diplome pentru participarea la conferinţă.

Sâmbătă, 4 martie 2023 - ZIUA MONDIALĂ A OBEZITĂȚII

Organizatori

Sub egida

Cu sprijinul

Parteneri

Sponsor