Program educațional de formare a obiceiurilor sănătoase inițiat în 2012

Programul
Traista cu sănătate

Program comunitar pentru prevenția obezității în rândul copiilor.

Campaniile de formare a unor comportamente sănătoase în rândul copiilor se desfășoară în grădinițe și școli. Sunt folosite resurse educaționale originale, bazate pe dovezi științifice.  Instrumentul de învățare principal este Traista cu sănătate.

Disciplina opțională pentru formarea unui stil de viață sănătos.

Disciplina opțională de formare a unui stil de viață sănătos, inițiată la Iași, folosește pachetul educațional Traista cu sănătate. În cadrul acestui curs unic, copiii învață cum să mănânce sănătos,  să se distreze  prin jocuri active, să-și păstreze sănătatea și să cultive valorile personale și naționale.

Program implementat de Fundația Tradiții Sănătoase.

Coordonatorul programului

Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu

  • Iasi, Romania
  • info@traistacusanatate.ro
  • 0745603137

Cărțile noastre

Materialele au fost create în cadrul Programului Traista cu sănătate, cu scopul de a forma comportamente sănătoase la copii.

Broșura conține informații despre rolurile apei pentru păstrarea unei stări de bună sănătate.

Pachet educațional inovator creat ca suport pentru disciplina opțională de formarea a unui stil de viață sănătos (versiunea pilot).

Ghid pentru profesorii din ciclul preșcolar care pot aplica în practică suportul educațional Traista cu sănătate (versiunea pilot).

Ghid pentru profesorii din ciclul primar care pot aplica în practică suportul educațional Traista cu sănătate (versiunea pilot).

Proiectele noastre

Evaluarea statusului nutrițional

La copiii din mediul urban, studiați în cadrul Programului ”Traista cu sănătate” din 2012, procentul de copii supraponderali a scăzut din 2017, iar la cei din mediu rural, a scăzut din 2019.

Cursurile de instruire pentru profesori

Casa Corpului Didactic (CCD) Iași, împreună cu Fundația Tradiții Sănătoase, au organizat cursuri de pregătire pentru opționalul ”Traista cu sănătate”. Cursurile au avut loc în perioada noiembrie 2019 – februarie 2020 (30 ore).

Campania Apă, hidratare și greutate sănătoasă

2019-2020: Apa, hidratarea și greutatea sănătoasă”. Au participat peste 10000 copii, din 50 unități școlare din Municipiul Iași, Tg. Frumos, Hârlău, Aroneanu, Erbiceni, Ciurea, Miroslava și Tomești.

Atelierele pentru părinți

Atelierele pentru părinți au fost organizate în perioada februarie – martie 2019. Părinții au fost anunțați despre disciplina opțională și au primit informații și consiliere nutrițională.

Disciplina opțională de formare a unui stil de viață sănătos

La disciplina opțională pentru formarea unui stil de viață sănătos ”Traista cu sănătate” s-au înscris, în septembrie 2019, peste 4000 copii de 5-10 ani, din județul Iași.

Conferința Prevenția obezității la vârsta copilăriei

Conferința anuală ”Prevenția obezității la vârsta copilăriei”, s-a desfășurat la Iași, pe 17 și 18 mai 2019. Participanții au fost medici, profesori, părinți și alți actori sociali implicați în prevenția obezității.

Copii beneficiari ai programului.

100

Profesori instruiți pentru opțional.

500

Părinți participanți la ateliere.

100

Voluntari în activitățile programului.

150

Participanți la conferință.

Educație de calitate pentru formarea unui stil de viață sănătos

Promovarea acțiunilor pentru consumul de alimente sănătoase și stimularea activității fizice în vederea menținerii sănătății.

Programul Traista cu sănătate

Ultimele noutăți

Urmăriți-ne pe facebook!

Parteneri în proiectele noastre educaționale