Program educațional de formare a unui stil de viață sănătos

Programul
Traista cu sănătate

Program comunitar pentru prevenția obezității în rândul copiilor.

Campaniile de formare a unor comportamente sănătoase în rândul copiilor se desfășoară în grădinițe și școli. Sunt folosite resurse educaționale originale, bazate pe dovezi științifice.  Instrumentul de învățare principal este Traista cu sănătate.

Disciplina opțională pentru formarea unui stil de viață sănătos.

Disciplina opțională de formare a unui stil de viață sănătos, folosește pachetul educațional Traista cu sănătate. Copiii învață cum să mănânce sănătos,  să se distreze  prin jocuri active, să-și păstreze sănătatea și să cultive valorile personale și naționale.

Program implementat de Fundația Tradiții Sănătoase.

Coordonatorul programului

Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu

  • Iasi, Romania
  • info@traistacusanatate.ro
  • 0745603137

Programul “Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși”, care a fost lansat la Iași în 14 iunie 2012, are ca scop dezvoltarea unor comportamente sănătoase privind alimentația și stilul de viață, având la bază tradițiile culturale locale. 

  • Programul Traista cu sănătate. Tradiţii sănătoase pentru copii sănătoşi (Healthy Traditions) face parte din rețelele intenaționale de prevenția a obezității în rândul copiilor  – EPODE International Network și Youth Health Community.
  • La Global Obesity Forum (New York, 2012), Programul Traista cu sănătate a fost recompensat cu premiul I pentru cea mai bună activitate de prevenţie a obezităţii la vârsta copilăriei.
  • La Bruxelles, în martie 2021, inițiativa educațională a orașului Iași – Traista cu sănătate – a câștigat premiul 2020 EU Health Award, la categoria Healthy Lifestyle Cities.

Evenimente

Februarie, 2022

Jocuri digitale educaționale

ianuarie, 2022

”Comoara din Traista cu sănătate” - Curs

Decembrie, 2021

Atelierele ”Traista cu sănătate”: Disciplina opțională

Cărțile noastre

Materialele au fost create în cadrul Programului Traista cu sănătate, cu scopul de a forma comportamente sănătoase la copii.

Broșura conține informații despre rolurile apei pentru păstrarea unei stări de bună sănătate. (5-10 ani)

Pachet educațional inovator creat ca suport pentru disciplina opțională de formarea a unui stil de viață sănătos (5-10 ani).

Ghid pentru profesorii din ciclul preșcolar care pot aplica în practică suportul educațional Traista cu sănătate.

Ghid pentru profesorii din ciclul primar care pot aplica în practică suportul educațional Traista cu sănătate.

Vezi gratuit un fragment

Proiectele noastre

2021-2022
Evaluarea statusului nutrițional

La copiii din mediul urban, studiați în cadrul Programului ”Traista cu sănătate” în 2022, prevalența copiilor supraponderali a scăzut de la 29% la 25%, dar la cei din mediu rural, s-a menținut la 30%.

Cursurile de instruire pentru profesori

Casa Corpului Didactic (CCD) Iași, împreună cu Fundația Tradiții Sănătoase, au organizat cursuri de pregătire pentru opționalul ”Traista cu sănătate”. Cursurile au avut loc în perioada ianuarie – iulie 2022 (30 ore).

Campania ”Tradiții sănătoase și învățământ digital”

2021-2022: ”Traista cu sănătate: tradiții sănătoase și învățământ digital”. Au participat peste 8000 copii, înscriși la peste 50 de școli din Municipiul Iași, Pașcani, Tg. Frumos, Hârlău, Bârnova, Cârjoaia, Cozmești, Dumești, Gâștești, Miroslava, Valea Lupului etc.

Atelierele pentru copiii și părinți

Atelierele pentru copii, părinți și profesori fost organizate în noiembrie-decembrie 2021 și s-au desfășurat online. Cele trei ateliere pot fi vizionate pe site-ul programului.

Disciplina opțională de formare a unui stil de viață sănătos

La disciplina opțională pentru formarea unui stil de viață sănătos ”Traista cu sănătate” s-au înscris, în septembrie 2021, circa 8000 copii de 5-10 ani, din județul Iași.

Conferința Prevenția obezității la vârsta copilăriei

Conferința internațională ”Prevenția obezității la vârsta copilăriei” s-a desfășurat online, pe 17 iunie 2022, Conferința a reunit specialiști din România și Republica Moldova.

Copii beneficiari ai programului.

100

Profesori instruiți gratuit prin cursuri CCD.

500

Profesori care au primit pachetul educațional.

40

Voluntari în activitățile programului.

100

Participanți la conferință.

Educație de calitate pentru formarea unui stil de viață sănătos

Promovarea acțiunilor pentru consumul de alimente sănătoase și stimularea activității fizice în vederea menținerii sănătății.

Programul Traista cu sănătate

Ultimele noutăți

Urmăriți-ne pe facebook!

Parteneri în proiectele noastre educaționale